Το μακίς, το λατρεύουμε και έχει γίνει το εμβληματικό μας μπαχαρικό του Muziris. Το μακίς είναι η κόκκινη περιτύλιξη του μοσχοκάρυδου, επομένως έχουν πολύ κοντινές γεύσεις. Ωστόσο, το μακίς είναι πολύ πιο λεπτό και εκλεπτυσμένο στο στόμα, προσφέρει νότες πεύκου και γλυκύτητας. Χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, είτε ψιλοκομμένο είτε για να εγχυθεί απευθείας στις παρασκευές σας.
Προέλευση: Νησιά Μπάντα, Ινδονησία
Ποιότητα: άνθη, Ειδικό, Κόκκινο-Πορτοκαλί
Η τρούφα είναι η ονομασία που δίνεται στη βρώσιμη καρποφορία αρκετών ειδών μυκήτων ασκομυκήτων εκτομυκοριζικών, που εμφανίζεται σε μια μορφή περισσότερο ή λιγότερο σφαιρική. Ο μύκητας μπορεί να παράγει πολλές τρούφες. Ο μύκητας μπορεί να παράγει πολλές τρούφες. Ορισμένα είδη έχουν λίγες γεύσεις και άλλα είναι ιδιαίτερα εκτιμημένα και αναζητούνται από την αρχαιότητα. Οι τρούφες, είτε έχουν αναπτυχθεί αυθόρμητα είτε προέρχονται από γεωργικές παραγωγές, είναι πολύ ζητούμενες από τους γκουρμέ. Η μαύρη τρούφα ή τρούφα του Περικόρντου, στα λατινικά Tuber melanosporum, βρίσκεται μόνο σε ασβεστολιθικά εδάφη σε βάθος 1 έως 15 εκ. στο πόδι δέντρων που λέγονται τρουφοφόρα (βελανιδιές, φουντουκιές, λεύκες, φουντουκιές...). Αναπτύσσεται την άνοιξη και μεγαλώνει από τον Μάιο για να φτάσει στην ωριμότητα αρκετούς μήνες αργότερα. Τότε συλλέγεται (λέγεται «καβή») με τη βοήθεια, γενικά, ενός σκύλου τρουφοθήρα, ενός γουρουνιού ή μύγες.
Με πλούσια και μελισσόχρωμη υφή, εκτιμάται ιδιαίτερα για τις ενεργειακές της ιδιότητες. Είναι η πιο καταναλωμένη ποικιλία στην Αραβική Χερσόνησο. Προέρχεται από την περιοχή Qassim στη Σαουδική Αραβία.
Η τρούφα είναι το κοινό όνομα που δίνεται στην βρώσιμη καρποφορία αρκετών ειδών μυκήτων ασκομυκήτων που σχηματίζουν εκτομυκοριζικούς μύκητες και εμφανίζεται σε μια μορφή περισσότερο ή λιγότερο σφαιρική. Ο μύκητας μπορεί να παράγει πολλές τρούφες. Ο μύκητας μπορεί να παράγει πολλές τρούφες. Ορισμένα είδη έχουν λίγες γεύσεις και άλλα είναι ιδιαίτερα εκτιμημένα και αναζητούνται από την αρχαιότητα. Οι τρούφες, είτε έχουν αναπτυχθεί αυθόρμητα είτε προέρχονται από γεωργικές παραγωγές, είναι πολύ ζητούμενες από τους γκουρμέ. Η μαύρη τρούφα ή τρούφα του Περικόρντου, στα λατινικά Tuber melanosporum, βρίσκεται μόνο σε ασβεστολιθικά εδάφη σε βάθος 1 έως 15 εκ. στο πόδι δέντρων που λέγονται τρουφοφόρα (βελανιδιές, φουντουκιές, λυγαριές, φουντουκιές...). Αναπτύσσεται την άνοιξη και μεγαλώνει από τον Αύγουστο για να φτάσει στην ωριμότητα αρκετούς μήνες αργότερα. Τότε συλλέγεται (λέγεται «καβή») με τη βοήθεια, γενικά, ενός σκύλου τρουφοθήρα, ενός χοίρου ή μύγες.